неделя, септември 27, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Пазарджишките ловци преизбраха досегашния си председател

Пазарджишкото сдружение "Сокол - 1893" е едно от най-многобройните в страната

389Четения

Пазарджишкото сдружение “Сокол – 1893”  е с ново ръководство.Вчера  бе проведено отчетено-изборното събрание . Членовете избраха председател, нов управителен съвет и нов контролен съвет след изтичане на четири годишния мандат на ръководството.
Пазарджишкото сдружение “Сокол – 1893” е едно от най-многобройните в страната. В него членуват около 1400 ловци и над 1000 риболовци. 25 са ловно-рибарските дружини в община Пазарджик, има и една дамска риболовна дружинка с името “Русалка”. След проведения избор за председател беше преизбран Евгени Абаджиев, който ще продължи да ръководи СЛРД “Сокол” за трети пореден мандат.

Гости на отчетено-изборното събрание бяха директорът на РДГ Пазарджик – инж. Ангел Кузманов, представителят на Съюза на ловците и риболовци те в България – Борислав Белчев, председатели на ловно рибарски сдружения от страната.

Областният управител Стефан Мирев поздрави председателя на организацията Евгени Абаджиев, управителния съвет и всички членове на ловно-рибарското сдружение, които с дейността си през годините са допринесли за неговото утвърждаване и развитие. Мирев благодари за доброто партньорство и допълни, че ролята на ловците е решаваща за ограничаване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете в полските и горски територии на област Пазарджик, съобщиха от Областната администрация.

 

 

Виктор Павлов