четвъртък, август 22, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Проектозаконът  за поземлените отношения ще се пише наново

Всички досегашни законодателни норми ще важат през започналата стопанска година.

Анализи и перспективи за пазара на земеделска земя 2012 г. е годината с най-голям брой сделки (129 000 броя) и най-много продадена земеделска земя в декари (1.46 млн. дка)Анализи и перспективи за пазара на земеделска земя 2012 г. е годината с най-голям брой сделки (129 000 броя) и най-много продадена земеделска земя в декари (1.46 млн. дка)
1.1ХилядиЧетения
NivaBG.com

Проектозаконът  за поземлените отношения ще се пренапише наново. Причината за това са отрицателни становища от много неправителствени организации представените на общественото обсъждане на текстове. Това заяви председателят на парламентарната комисия по земеделието и храните Десислава Танева по време на среща със земеделски кооперации в Добрич.

По думите й целта е да бъде постигната справедливост и равнопоставеност в поземлените отношения. Танева посочи, че от 1991 г., когато е приет общият закон за земята, са направени повече от 60 поправки. Според председателя на парламентарната комисия законодателните решения трябва да се обединят в един закон, текстовете да се синхронизират, да се осъвременят законодателните актове.

Пазарът на земя и на ползването на земеделска земя е изключително атрактивен, вършат се и измами, на които не може бързо да се реагира по реда на Наказателния кодекс, посочи Десислава Танева.

С проектозакона трябва да постигнем визионерство как да се развива секторът, каза тя и поясни, че, за да бъде внесен проектът в Народното събрание, трябва да бъде постигнат консенсус в общественото обсъждане. По думите й всички досегашни законодателни норми ще важат през започналата стопанска година.

NivaBG.com
Виктор Павлов