неделя, септември 25, 2022
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Асоциацията на българските но-тилъри ще подпомага фермерите да преминават към регенеративно земеделие

Ако няма спешни промени в началото на 2015 г. ние ще отчетем нулева годинаАко няма спешни промени в началото на 2015 г. ние ще отчетем нулева година

От асоциацията на българските но-тилъри съобщиха, че са избрани за партньори в проект на EIT Food който цели да подпомогне прехода на земеделските производители у нас към регенеративното земеделие. Революцията на Регенеративното Земеделие е обучителен проект, който цели да трансформира мисленето на професионални земеделци, а впоследствие и техните стопанства по системата на регенеративното земеделие. Участието в проекта от земеделци е безвъзмездно и спонсорирано от EIT Food.

Регенеративното земеделие предлага една от най-големите възможности да помогне на Европа да подобри здравето на хората и климата, заедно с финансовото благосъстояние на земеделци и фермери.

Проектът ще се провежда в България през 2022, 2023 и 2024 година;
Във всяка от годините ще се селектират за участие мотивирани земеделци, които имат намерение да трансформират стопанствата си по методологията на Регенеративното Земеделие;

Ще се проведе практически курс, ръководен от земеделци и агрономи относно методологията на Регенеративното Земеделие;
По време на курса ще се селектират най-мотивираните и решителни земеделци, на които ще се обърне индивидуално внимание. Ще се изготвят индивидуални 3 годишни планове за трансформация на техните стопанства по методологията на Регенеративното Земеделие. Ще се вземат почвени проби в началото и края на всяка година. Ще се осигури индивидуална подкрепа и консултиране от регенеративни агрономи и земеделци от България и чужбина през този тригодишен период.

Повече информация тук