понеделник, юни 17, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Без категория

Българска асоциация Биопродукти стана на 10 г.

С активното си участие в различни работи групи и инициативи, браншовата организация защитава интересите на биопроизводителите у нас

Браншът изрази притесненията си от негативните нагласи в обществото към биопроизводителитеБраншът изрази притесненията си от негативните нагласи в обществото към биопроизводителите

На  11 декември 2009 година   бе учредена БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ БИОПРОДУКТИ /БАБ/. Учредителното събрание преди 10 години се проведе в офиса на фондация „Биоселена“ в гр. Карлово,  а учредителите тогава бяха 25 български био земеделци и фирми. Това бе началото. За 10 години Асоциацията се превърна в авторитетна организация, позната в страната и в чужбина. Организация, в която членуват стотици български биопроизводители. Организация, която защитава правата и интересите на целия сектор и проправя политиките в биопроизводството, каквото и да ни струва това. .

С активното си участие в работни групи, семинари, Комитета по наблюдение на ПРСР, тематичните групи, отговорни за законодателството в бранша, Асоциацията успява да защитава интересите на биопроизводителите и да насърчава биопроизводството в България. В последните години Българска Асоциация Биопродукти е неизменен участник в най-големите български агро изложения, както и в международни специализирани био изложения и събития.

За 10 години асоциацията успя да установи ефективни партньорски отношения с всички институции и организации, от които зависи формирането на селскостопанската политика и в страните от ЕС. От няколко години БАБ е член на IFOAM – най-голямата международна организация на биологичните сдружения в света.

Защо го правим? За да може на трапезата си българите да слагат здравословна храна и да знаят на кого да се доверят! Защото доверието е важно!  БАБ благодари и на всички медии, с които през всичките тези години работихме заедно за утвърждаването на биоземеделието в България. В този ред на мисли бихме искали да споделим нашия празник и с вас, уважаеми представители на Четвъртата власт!