четвъртък, май 13, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Браншът в сезирал институциите за дъмпингов внос на агнешко месо

Очакванията са българинът да изяде 500 хил. агнета по Великден

При съвместна проверка на превозно средство от инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните и представители на Районно управление на полицията град Карнобат е установен нерегламентиран превоз на агнешко месо.При съвместна проверка на превозно средство от инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните и представители на Районно управление на полицията град Карнобат е установен нерегламентиран превоз на агнешко месо.

Браншът е сезирал властите за дъмпингов  внос на агнешко месо от съседна Северна Македония, каза пред БНР председателят на асоциацията на козевъдите и овцевъдите Симеон Караколев. Той уточни че са поискали от компетентните органи да налагат забрана за продажба на вносно месо, при което е доказано, че животните са били изхранвани с месокостно брашно.

“Идеята ни е от агенцията по храните да забраняват разпространението му в търговската мрежа тъй като те имат нужната информация” , заяви Караколев.
По думите му производителите вече били готови за празниците и се очаква по време на тях да бъдат изконсумирани около 500 хил. агнета. Според него цената на агнешкото в магазините ще варира между 14 и 18 лева , ако няма спекула с цените. Той апелира потребителите директно да си купуват агнешко от най-близката ферма, тъй като това би било най-изгодно.