сряда, юни 26, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Евроинституциите постигнаха споразумение за подобряване защитата на географските указания

Над 3 000 имена на вина, спиртни напитки и хранителни продукти от страни от ЕС и страни извън ЕС са регистрирани в ЕС като защитени географски указания

Хиляди на земеделски стопани протестираха в Брюксел срещу ниските цени на продукцията им.Хиляди на земеделски стопани протестираха в Брюксел срещу ниските цени на продукцията им.
671Четения
NivaBG.com

извън ЕС са регистрирани в ЕС като защитени географски указания

Основните европейски институции- Съвета, ЕК и Европейския парламент постигнаха политическо споразумение  за подобряване защитата на географските указания, съобщава AG-Press.eu. Според европейския комисар по земеделие Фил Хоган с това споразумение ще може да се подобри защитата на географските указания на многостранно ниво. След като споразумението бъде одобрено от Съвета и ЕП, ЕС ще стане член на  Женевски акт, многостранен договор за защита на географските указания,  който модернизира Лисабонското споразумение от 1958 година за защита на наименованията за произход и тяхната международна регистрация и позволява на международни организации като ЕС да се присъединят.

Географските указания означават продукт, произхождащ от специфичен географски район с качества или характеристики, които по същество са свързани с географския произход, включително природните и човешките фактори.

Над 3 000 имена на вина, спиртни напитки и хранителни продукти от страни от ЕС и страни извън ЕС са регистрирани в ЕС като защитени географски указания.

 

NivaBG.com