вторник, юли 16, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро Новини

Италианските фермери стигнаха до фестивала на италианската песен в Сан Ремо

Земеделските производители се заричат за мащабна демонстрация в Рим през следващата седмица

 

Седем трактора на протестиращи фермери пристигнаха в Сан Ремо, където от вторник се провежда фестивалът на италианската песен, информира БТА, позовавайки се на АНСА. Тракторите са пътували 240 километра от Меленяно в Ломбардия до Бусана в Лигурия, в близост до Сан Ремо. Селскостопанските машини са започнали да се придвижват към центъра на италианския курортен град.

Творческият директор и водещ на фестивала Амадеус заяви, че с удоволствие ще приеме представители на протестиращите фермери на сцената на фестивала в Сан Ремо.

Вчера обаче италианската телевизия РАИ отрече да е имало контакти между нея и протестиращите фермери, след като група, която ги представлява, обяви, че ще прати общо 15 трактора в Сан Ремо и че нейни представители вероятно ще се появят на фестивалната сцена днес.

Днес представител на групата протестиращи фермери, нарекла се „Селскостопанско изкупление“, заяви, че четирима млади фермери може би ще се качат на сцената на фестивала в Сан Ремо тази вечер. Той каза, че групата е разговаряла с Амадеус и че сега очаква той да изпълни обещанието си и да ги покани на сцената на фестивала.

Същевременно Данило Калвани, представител на друга група протестиращи фермери – „Комитет на предадените земеделци“, описа действията на неговите колеги, надяващи се на изява по време на фестивала в Сан Ремо като срамни. Той каза, че тези хора не са част от протестното движение, а са бъдещи политически кандидати.

Калвани заяви, че още повече трактори ще се съберат на местата, договорени с полицията около Рим в подготовка на голяма демонстрация, която ще се проведе там идната седмица.