четвъртък, август 6, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Обрат: Калоян Костадинов се връща на работа в ДФЗ

Миналата седмица той бе арестуван за 24 часа с още 4 висши служители

795Четения

Освободеният зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Калоян Костадинов, е върнат на работа. Той поема дирекция „Договориране“, съобщи шефът на фонда Васил Грудев. Миналата седмица Костадинов бе арестуван за 24 часа с още четирима висши служители след акция на спецпрокуратурата, а след това бяха пуснати под гаранция. Въпреки това прокуратурата повдигна обвинения срещу него за длъжностно престъпление.
Мястото му на началник-отдел се пази, тъй като е бил на изборна длъжност – зам.-директор. В мярката му се казва, че не се изисква отстраняване от каквато и да е длъжност, т.е няма как да има конфликт, коментира Васил Грудев. Той уточни, че познава Костадинов като изключително добър професионалист, съвестен и честен експерт.

От 2014 г. до момента Костадинов работи в ДФ „Земеделие“ – РА. Бил е главен експерт в дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“. От 2017 г. до 3 юни 2019 г. е директор на дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“. След това става зам.-шеф на мястото на Атидже Алиева – Вели, която влезе в Европарламента.

Виктор Павлов