събота, февруари 27, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Огнена драма в Монтанско, мъж подпали фермата на съседа си

Изгорели са 15 животни и плевня с 3000 бали сено

109Четения

Мъж на 50 години от село Буковец в община Брусарци е запалил имота на свой съселянин на 60 години, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Според информацията на униформените, животновъдното стопанство на 60-годишен фермер от село Буковец в община Брусарци е било подпалено умишлено.
Разледването установило, че товарен автомобил “Мерцедес спринтер 313”  в двора на стопанството бил залят с бензин, а след това му била драсната клечката. Не било необходимо много време на огнените езици да обхванат близките обор с животни и плевня, пълна със сено.

При пожара са загинали девет крави, два бика и четири прасета, изгорели са 3000 бали сено, няколко стопански постройки и лятна кухня, уточняват властите, цитирани от БТА.

Следите отвели пожарните инспектори до 50-годишен мъж от същото село. Те смятат, че той е виновен за избухналия пожар. Полицаите  бързо спипали злосторника, виновен за кошмара. Подпалвачът е задържан в районното управление в град Лом. Срещу него е образувано досъдебно производство за палеж (по член 330 от Наказателния кодекс). Размерът на щетите все още се уточнява, допълват униформените.

Виктор Павлов