четвъртък, август 22, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
ПРСР 2014-2020

От днес се превеждат парите за малките планински ферми

От 17 до 21 декември се пускат плащанията за хектар за 2018 година

По Схемата за поддържане на производството на краве мляко в икономически уязвими ферми - 220 лв. (112По Схемата за поддържане на производството на краве мляко в икономически уязвими ферми - 220 лв. (112
1.9ХилядиЧетения
NivaBG.com

От днес започват плащанията за малките планински ферми. Пари ще получат стопанства, където се отглеждат между 5 и 9 млечни крави и от 10 до 49 овце и кози. Това става ясно от решение на Консултативния съвет по животновъдство, където са обсъдени бъдещите плащания за фермерите. Пред животновъдите земеделският министър Румен Порожанов е съобщил още, че от 17 до 21 декември ще бъдат преведени и субсидиите за хектар схема единно плащане на площ (СЕПП), очаквани от цялата земеделска общност.

Колкото до планинските ферми, парите за първи път започнаха да се превеждат от миналата година и са в помощ на стопани, които са идентифицирали животните с по една ушна марка на всяко ухо, одобрена от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Изисква се животните да са въведени в системата за идентификация и регистрация на животните на БАБХ,. да имат индивидуални паспорти съгласно изискванията на чл. 132, ал. 1, т. 9 от Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД) и да са вписани в регистъра на животните в животновъдния обект съгласно изискванията на същия закон.

NivaBG.com
Виктор Павлов