събота, април 20, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро експертите съветват

Първото по рода си Тимак Агро Студио – от професионалисти за професионалисти!

На 11 ноември Тимак Агро България проведе първото по рода си репортажно студио с директно включване от различни региони на страната.

Специалистите от екипа на Тимак Агро запознаха земеделските стопани с актуалните тенденции и решения в сферата на подхранването на културите през есента. Представиха и най-новия продукт без аналог на пазара – биостимулатора от ново поколение ASTELIS 1!

ASTELIS – БИОСТИМУЛАТОР ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ:

С какво се отличава от всички останали на българския пазар? ASTELIS е плод на повече от 10 години изследователска работа в научните центрове на Тимак Агро по света. В него са съчетани последните изследвания, които оказват влияние върху развитието на зърнено-житните култури и техния потенциал. Този нов биостимулатор с двойно, мощно и дълготрайно действие, работи едновременно на два фронта – по посока на кореновата система и на надземната част. Стимулира развитието и растежа на растенията. Чрез оптимално регулиране на хормоналния баланс стимулира развитието на кореновата система, увеличава се листната маса и спомага формирането на повече братя.

Комбинацията в ASTELIS 1 от аминокиселини, полизахариди и специфични полиамини, както и специално подбрани микроводорасли осигурява антистрес защита срещу абиотични фактори:

  • Регулира осмотичния стрес и стимулира дружното развитие на културата в стресови условия.
  • Осигурява биоактивно хранене и позволява на културата по-доброто усвояване на азот, като отчетените резултати са изключителни с +12%повече от контролата.
  • Решение, директно влияещо върху елементите на добива при зърнено-житни култури.

Отчетените резултати спрямо контролата са много добри:

+33% повече братя,

+38% повече листна маса,

+18,9% по-добре развита коренова система

и около 22% формиране на повече продуктивни братя.

Двойна мощна защита от абиотични стресови фактори благодарение на патентования комплекс AIS, внедрен в продукта: има засилено производство на антиоксиданти, които успяват да уловят свободните радикали, предизвикващи стрес в културата и забавящи нейното развитие.

ASTELIS 1 се характеризира с дълготрайно действие и благодарение на него стопаните могат да разчитат на по-добри качествени показатели на зърното. Отчетеното протеиново съдържание в зърното по-високо с 8,3 до 9,9% спрямо контролата. Отчетен и по-висок глутен с от 9 до 11% и забележете – по-висок добив с от 9 до 12%.

ASTELIS 1 е биоактивно решение за формиране на по-висок добив при зърнено-житни култури още от есента. Затова експертите на Тимак Агро горещо препоръчват на всички да се възползват от науката, която е внедрена в този продукт.

За пореден път се убеждаваме, че Тимак Агро е компания, която инвестира огромни средства в научно-изследователска дейност – за намиране на нови, иновативни решения, свързани с храненето на растенията!

Тимак Агро България е винаги до вас, свържете се с регионалните агроном-търговски консултанти за повече информация!

***

За повече информация, относно този и други продукти на Тимак Агро, вижте видео материала от първия пилотен епизод на Тимак Агро Студио излъчен на 11.11.20121г.

https://youtu.be/XQAqeURSWeo