сряда, май 29, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агрокалендар

Пиктор – Най-доброто за най-добрите!

Можете ли да постигнете по-високи добиви в слънчогледопроизводството?

Пиктор - Най-доброто за най-добрите!Пиктор - Най-доброто за най-добрите!

Можете ли да постигнете по-високи добиви в слънчогледопроизводството?

Получавате ли максимума от слънчогледа във вашите полета?

 

БАСФ ви предлага Пиктор – доказани  +15% средно по-високи добиви и по-високо маслено съдържание, независимо от условията на полето. Пиктор e премиум фунгицид с гарантирана възвръщаемост на цената на продукта и печалба, единственият SDHI и стробилурин, за най-добър контрол на склеротиния и сиво гниене.

 

Често на полето симптомите на болестите се бъркат с изсъхване и прегаряне на листата, в следствие на високите температури. Основната разлика обаче е в загубата на добив. Само за пример средното намаление на добива от болести варира от -25% при фомата до -60% от склеротинията.

 

Превенцията и приложението на Пиктор, освен че пази от болести, подобрява физиологията и увеличава добива и рентабилността!

Пиктор е безспорен лидер в контрола на вредоносните болести. Той се справя успешно с  фома, фомопсис, алтернария и най-вече със склеротиния и сиво гниене. Склеротинията е болест, която се наблюдава при сухи условия, които сa честно срещани в страната през последните години. Сивото гниене от своя страна е болест на по-влажното време, придружено с умерена температура. Независимо от условията и нападението от патогени, Пиктор е продукт, който осигурява отлично ниво на защита.

Пиктор

Опитите в България и Европа доказват, че продуктът повишава добивите с до 15%. Това беше потвърдено и по време на ежегодните открити дни на БАСФ на различни локации през последните няколко години.

 

 

Пиктор

 

Препоръчителната доза на Пиктор е от 30-50 мл/дка.

 

При ранна заплаха от болести като алтернария, фома, фомопсис Пиктор е препоръчително да се прилага в доза от 40 мл/дка заедно с вегетационния хербицид или с последната възможност за влизане с прикачна техника. Срещу склеротиния и сиво гниене дозaта на продукта е 50 мл/дка във фаза цъфтеж. Характерно за Пиктор е, че  веднага след третиране се разпределя по повърхността и във вътрешността на всички зелени части, като ги предпазва и унищожава вече развилите се спори и допълнително блокира развитието на гъбните хифи. При наличието на стресови фактори като високи температури и засушаване Пиктор редуцира нивото на хормона на растежа (етилен), спомага за оптималното протичане на фотосинтезата и предотвратява преждевременното узряване. В резултат на действието на Пиктор се подобрява водният обмен и способността за усвояване на хранителните вещества. След Пиктор продукцията е с повишено масленото съдържание, а загубите от оронване са минимални. Пиктор е отличен партньор на фермерите, които целят високо качество на продукцията!

 

Най-доброто за най-добрите! От БАСФ Решения в земеделието

ПикторПиктор