вторник, март 31, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Подаваме данъчните декларации до 30 юни

През тази година отстъпка 5% се прави на лицата, предплатили до 30 юни данъка си

Гардоприм Плюс Голд

Крайните срокове се удължават от 30 април до 30 юни заради изключителните мерки срещу коронавируса, стана ясно от публикувания днес, 24 март, Закон за мерките и действията по време на извънредното положение. Или най-просто казано с три месеца са удължени сроковете за подаване на данъчни декларации и за плащане на дължимите данъци върху доходите на земеделските производители, както и на корпоративните данъци.

През тази година отстъпка 5% се прави на лицата, предплатили до 30 юни данъка върху недвижимите имоти за цялата година или данъка върху превозните средства за цялата година.

През 2020 г. срокът за подаване на годишната данъчна декларация от местни физически лица по Закона за данъците върху доходите на физическите лица за 2019 г. и за внасяне на дължимия по декларацията данък върху годишната данъчна основа от земеделските производители и едноличните търговци се удължава до 30 юни.

По нов начин е описано как се изчисляват авансовите вноски по закона. След възражения от работодателски организации парламентът се отказа от идеята за определяне на авансовите вноски от Националната агенция по приходите (НАП) въз основа на отчетените обороти през 2018 г.

NivaBG.com
Виктор Павлов