неделя, април 14, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро експертите съветват

ПРЕЗ 2020 ТИМАК АГРО ЧЕСТВА 15 ГОДИНИ!

През 2020 година, Тимак Агро България празнува 15 успешни години на българския пазар. Период, през който компанията извървя дълъг и труден път, но успя да наложи своето име и да спечели доверието на земеделските производители.

През 2020 година, Тимак Агро България празнува 15 успешни години на българския пазар. Период, през който компанията извървя дълъг и труден път, но успя да наложи своето име и да спечели доверието на земеделските производители.

15 ГОДИНИ ИНОВАЦИИ:

Като част от Група Рулие, Тимак Агро България вече 15 години се ползва от дългогодишния международен опит на Групата в иновативното подхранване на растенията, съчетавайки най-доброто от природата и уменията и знанията на хората!

Дългогодишната научно-изследователска дейност на Група Рулие, внедрена в патентованите формули е интегрирана в състава на гранулираните и микро-гранулираните торове, биостимулаторите, почвените подобрители и водоразтворимите торове, голяма част от които се предлагат в портфолиото на Тимак Агро България. Всяка една формулация е разработена, за да може да удовлетвори нуждите на растенията при специфични почвено-климатични условия, за да могат земеделските производители да разчитат на точното решение, приложено при конкретната култура. Всеки един продукт в гамата на Тимак Агро е създаден да може да се съчетава с останалите, с цел изготвянето на комплексни технологии за подхранване на културите и оптимално стимулиране на процесите, необходими за максимален добив и качествена продукция.

Към днешна дата, всички подразделения на Тимак Агро по света могат да се възползват от научните открития и разработки на Световният Иновационен Център на Група Рулие, базиран в централата на Групата в Сен-Мало, Франция. Неговият научно-изследователски потенциал включва тестови химични и физични лаборатории, както и модерно оборудвани съоръжения, в т.ч. напълно автоматизирана фенотипна оранжерия. Мисията на тези научно-изследователски звена на Група Рулие е да осигури на своите търговски екипи продукти, съдържащи формули с доказан ефект, конкурентни и същевременно иновативни, които да съответстват на стандартите на устойчивото и модерно земеделие.

15 ГОДИНИ АГРОЕКСПЕРТИЗА И УСТОЙЧИВО ЗЕМЕДЕЛИЕ:

Прилагането на правилната технология на торене е ключов фактор за постигане на печелившо земеделие. Ето защо, специалистите на Тимак Агро България са винаги на разположение на своите клиенти за професионални препоръки и агро-консултации. Експертите на Тимак Агро предоставят конкретни препоръки за храненето на всяка една култура, базирани на предварителен почвен анализ, за което им помагат добрата агрономическа подготовка и доказаните резултати, които торовете на Група Рулие имат в локален и международен план. Този модел на работа е запазена марка на агро-подразделенията на Група Рулие  в международен план.

При създаването на компанията в България в далечната 2005г., добавената стойност на агро-консултациите беше внедрена за първи път на българския пазар и продължава да работи успешно и до днес. Ролята на агроном-търговските консултанти на Тимак Агро е ключова в изграждането на цялостна стратегия за постигането и запазването на трайни резултати във времето и вече 15 години дава резултат, чрез прилагането на работещи решения съобразени с различните почвено-климатични условия, в различните региони на страната.

Мотото „Земята ни е скъпа!“, което Тимак Агро възприе в края на 2017г., разкрива напълно мисията на компанията – стремеж към отговорно земеделие, за запазване на високите качествени и количествени резултати и повишаване на рентабилността на земеделските производители. Тимак Агро предлага не просто торове, а решения отговорни за почвеното плодородие и винаги с грижа за Земята и хората!

15 ГОДИНИ ВИСОКИ ДОБИВИ И ВИСОКА РЕНТАБИЛНОСТ:   

Още от създаването си през 2005г., Тимак Агро България непрекъснато обновява портфолиото си с нови решения и подобрени формулации.  Най-значителното ново-въведение в историята на компанията е лансирането на единствената по рода си защитена фосфорна формулация TOP-PHOS® – патентовано откритие на Група Рулие. TOP-PHOS® е революционна иновация с приложение в земеделието, която изцяло променя храненето с фосфор, правейки елемента достъпен за растенията по време на цялата им вегетация.

От лансирането му през 2016г., досега, бяха приложени разнообразни варианти за подхранване при различни култури и тествани различни комбинации с продуктите от гамата TOP-PHOS®. Благодарение на внимателно подбраните формулации от гамата, приложените цялостни технологии за торене дават отлични резултати при различните почвено-климатични условия във всички райони на страната.

През тези 15 години, Тимак Агро успя да затвърди и надгради постигнатите резултати за подхранване на основните култури – пшеница, рапица, слънчоглед и царевица с вече утвърдени формулации като Eurocereal®, Sulfammo®, Euronature®, Duofertil®, Eurofertil®, Timac Start®, Timac 42® и др. Всички те подбрани и включени в комплексни схеми на торене, адаптирани към конкретните нужди на културите в различните региони, за постигане на максимални добиви. Комплексните технологии прилагани през годините, непрекъснато се обновяват и с разнообразните гами биостимулатори за кореново и листно приложение – Fetiactyl® и Fertileader®, подбрани заради тяхното силно изразено антистресово, системно и превантивно действие – особено важни фактори за ранното развитие на културите.

Разнообразното портфолио на Тимак Агро включва и работещи решения за биоземеделие, етерично-маслени, трайни насаждения, лозя др. специфични култури. Постигнатите резултати през годините с право дават основание за професионална гордост на екипа на Тима Агро и не случайно мотото им е: „Специалистите в подхранване на растенията“.

15 ГОДИНИ НЕПРЕКЪСНАТО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ, ОТДАДЕНОСТ  И ДОВЕРИЕ:

Експертите на Тимак Агро, ежедневно работят в посока усъвършенстване на технологиите за подхранване и непрекъснато се стремят да прилагат подобрени формулации за да дадат максимално точни решения, съобразени с особеностите на местните условия.

Освен мащабните демо-полета при клиентите на Тимак Агро в цялата страна, през тези 15 години компанията създаде и затвърди успешно сътрудничество с Института по земеделие в Карнобат, Аграрния Университет в Пловдив и Добруджанския Земеделски Институт.

Научните и производствените опити проведени през годините съвместно с тези институти, създадоха безценен актив на Тимак Агро – не само безспорно доказаха ефективността на продуктите на компанията в различни агро-климатични условия, но и създадоха една научно обоснована експертиза, която е безспорен аргумент в ръцете на търговския екип. По този начин, земеделските производители могат да разчитат на изпитани технологии тествани в конкретна за техния регион среда, при най-често срещаните хибриди и сортове.

ТИМАК АГРО НА ПРАГА НА 2020Г.:

Ангажиментът на Тимак Агро, е да продължи и през 2020г., посоката която неотменно следва през последните 15 години и да затвърди своята позиция на лидер в иновативното подхранване на растенията. Успехът и рентабилността на земеделците остава най-важният приоритет на екипа на Тимак Агро и не случайно са избрали мотото за своя юбилей:

„Вече 15 години работим за Вас! Благодарим Ви, че ни се доверихте!“