сряда, септември 20, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Съдебната сага продължава! БАБХ подготвя нови дела по казуса „Капитан Андреево“

След като ВАС окончателно спря изпълнението на заповедта на шефа на Агенцията по храните проф. Христо Даскалов, според която фирмата „Евролаб 2011“ трябваше да напусне да напусне нсетите на граничния пункт помещение, стана ясно, че сагата не е приключила. В договора с „Евролаб“ и взаимоотношенията през годините имаме „още безкрайно много аргументи, които предстои в близките дни да реализиране със съдебни актове“, каза за БНР председателят на Агенцията по храните професор Христо Даскалов.

Даскалов допълни, че е „сигурен“, че в съда ще бъде обжалвана и новата му заповед, с която отново на практика трябва да се спре товаренето и разтоварването на „Капитан Андреево“ от страна на фирмата. Според него претенциите на производителите на пипери, които се заканиха да съдят държавата заради претърпени загуби са към частната фирма оперирала доскоро на граничния пункт. Мотивите за недоволството на браншовата организация са ясно посочени в писмо, изпратено до агенцията по храните.. Там са получили и сигнали от Турция за нредности в отношенията на турската страна с фирмата „Евролаб 2011“.

Според Даскалов първите резултати от извършения от ЕК одит з контрола по границата се очаква да излязат през септември а финалният доклад до края на годината.