петък, май 24, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро експертите съветват

Успешно земеделие с CORTEVA AGRISCIENCE™ ! – Хербициди в царевица

 

Скъпи приятели,

 

Всички ние  имаме общо бъдеще и то е многообещаващо! 2024-ва ще ви  направи още  по-уверени в  своите сили и по-близо до високите цели, които си поставяте! Защото вие сте номер едно, вие сте  професионалистите и вашият избор е мъдър, защото идва от практиката! Затова с радост  Ви  представяме нашето портфолио  в царевица  – знаем,  че ще оцените по достойнство  силните ни страни.

А сега позволете ни да Ви представим  нашите ефективни и рентабилни решения  за чисти царевични посеви:

Принципал® Голд “Косачката“ вече по-усъвършенстван и с вграден антидот и с възможност за приложение до 9 лист на културата при 100% селективност за културата!

Този хербицид се отличава с много предимства: широк спектър на контролираните плевели, отлична селективност спрямо културното растение, пълно системно действие, бърз инициален ефект и без ограничения за последващи култури. Благодарение на добавения антидот     във формулацията Принципал® Голд вече може да се прилага до 9 лист на културата. Принципал® Голд е комплексно предложение в технологията само за вегетационна борба с плевелите при царевица, без използване на почвен хербицид. Практически без пропуски срещу  всички широколистни и житни плевели и то на перфектна цена !

 

Ариго® ВГ е вече доказал и показал безотказното си действие срещу плевелите при царевица. Ариго® ВГ е хербицид за контрол на едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели. Едно третиране е достатъчно за контрол на плевелите. Едновременно контролира поникналите към момента на пръскането плевелни растения, но и вторично поникващите широколистни видове чрез почвеното действие в рамките на до 3 седмици. Не е нужно да се смесва с друг хербицид за разширяване спектъра на действие.

Притежава отлична селективност към културата и няма ограничение за последващи култури.

Приложението на Ариго е изключително гъвкаво от 2-ри до 8-ми лист на културата.

 

Виктус® ОД  е системен, вегетационен, хербицид за борба срещу едногодишни и многогодишни житни и някои широколистни плевели при царевица. Прилага се вегетационно от 1-ви до 8-ми лист в доза 125 мл/дка, в най-иновативната формулация за контрол на плевелите – маслена дисперсия ОД. Формулацията позволява много бързо и пълно проникване на хербицида в плевелите и висока ефикасност спрямо тях, в сравнение с аналогични хербициди на база никосулфурон.

 

Мустанг® – селективен системен хербицид за борба с широколистни плевели в царевица за зърно и силаж, включително устойчиви на хормоноподобните хербициди.

Приложението му е вегетационно от 3-ти до 5-ти лист на културата в доза 40-60 мл/дка в зависимост от фазата и плътността на плевелите.

Без проблеми за следващата култура  в сеитбооборота, както и напълно селективен към културата.

Мустанг® може да се смесва с противожитни хербициди/Виктус, листни торове и инсектициди.

 

Старане® Голд е вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели при царевица. Еталон срещу   Поветица и Фасулче, които са изключително упорити за справяне с хербициди плевели при царевицата.  Той е комбинация от активните вещества флуроксипир и флорасулам, които са с различен механизъм на действие и така осигурява отличен контрол срещу плевелите.

Прилага се от 1-ви до 6-ти лист на царевицата в доза 120 мл/дка.

 

Дерби® Супер Едно /Ланселот® –  вече е официално регистриран при царевица за зърно и силаж!!!

С отличния си ефект срещу широколистни плевели и изключително конкурентната си цена Дерби®/Ланселот® вече може да се прилага вегетационно от 2-ри до 6-ти лист на културата, в доза е 3,3 г/дка, като се препоръчва в комбинация с прилепител Виволт™ 90 – 0,1%.

Дерби®/Ланселот® работи перфектно при оптимална влажност на почвата, при която плевелите се развиват нормално. 

Ниските температури до 5C° и температурни амплитуди не влият на действието му.

Действа предимно като вегетационен  хербицид, но притежава и  почвено действие до 2-3 седмици срещу вторично поникващи плевели.

 

 

Поради силното търсене от Вас фермерите и през 2024 г. очаквайте по-добрата цена с пакетното  ни предложение:

 Виктус® ОД + Мустанг®

Този пакет ще осигури безупречно справяне с плевелите при царевица с възможност за гъвкаво приложение, съобразно преобладаващото поникване на плевели – житни или широколистни.

Скъпи приятели, желаем Ви успешна земеделска кампания! Ние ще бъдем винаги до Вас, когато ни потърсите за  съвет или  помощ! Земеделието е нашата  обща мисия  да я изпълним!