четвъртък, октомври 28, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
Овощарство

Жандармерия пази лозята в Пазарджишко в разгара на гроздобера

Сегашните изкупни цени на едро са между 50 и 60 стотинки за килограм грозде и само по изключение за някои сортове достигат 70-80 стотинки

Съвместни екипи на полицията и жандармеристи от Пловдив ще охраняват лозовите масиви в област Пазарджик. Патрулиращите полицаи създават условия за нормалното и спокойно протичане на брането на лозарските села в общините Септември и Белово.

Село Виноградец е едно от населените места в пазарджишко, в което се отглеждат хиляди декари с лозови масиви. В разгара на гроздобера лозарите са спокойни за своята реколта заради денонощната охрана от страна на полицията. Въпреки това стопаните не са доволни от изкупните цени тази есен.  Сегашните изкупни цени на едро са между 50 и 60 стотинки за килограм грозде и само по изключение за някои сортове достигат 70-80 стотинки. Като фермерите признават, че  20 години те не са били толкова ниски.

Освен в лозовите масиви проверки ще се извършват и на пунктовете за изкупуване на готовата продукция, на превозните средства и техните товари.

Освен във Виноградец патрулиращите полицаи създават условия за нормалното и спокойно протичане на брането на лозята в районите на Септември, Белово, Ветрен, Бошуля, Карабунар, Аканджиево и Мененкьово. Проверките ще продължат до прибиране на всичката реколта от лозята.

Виктор Павлов