понеделник, юни 21, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Дамско издание на фермерския пазар пред аграрното министерство

Макар и от разстояние, ще може да разберете повече за това, какво е ежедневието на жените заети с бъркането на лютеници, доенето на мляко или правенето на сирене

Exif_JPEG_420

На 24 март традиционното издание на фермерския пазар пред аграрното министерство ще е посветен на дамите, съобщават от организаторите от „Биоселена“.
Дали сте забелязвали, че жените от Фермерския фестивал в София са мнозинство, повече от 80%? Дори когато виждате мъже зад щанда, бъдете сигурни: зад тях стои жена – с неотменима помощ и вдъхновение.Тези жени идват от различни места – столицата, но и малки градове и села в отдалечени райони, където са едни от малкото, заели се с бизнес. И успяват! И резултатите можете да опитате на фермерския пазар.

През месеца на жената може да се срещнете точно с тях на 24 март на фермеркия пазар. Ще можете да поговорите с тях – макар и през маски и от разстояние, да научите повече за техните делници и празници, успехи и малки разочарования, мечти. И разбира се, да си вземете нещо от тяхната продукция.

Денят на тези жени е много по-дълъг от обичайното работно време: те са на крак от ранни зори до късна вечер – гледат животни, квасят мляко, правят сирене и кашкавал, месят хляб и сладкиши, варят лютеници и сладка, майсторят бижута или натурална козметика. Някои имат и друга работа.Зад усмивките им на пазара няма да усетите, че те работят в един от най-тежките сектори на производството – земеделието и производството на храни!Но намират и време за местното читалище, за плетка и шев, за занимания с децата и внуците, за хоби като народни танци или каране на колело сред