четвъртък, октомври 24, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Китайци проектират най-голямото млекопреработвателно предприятие в света

Годишно в него ще се преработват 500 хил. тона мляко

Броят на кравите в ЕС ще отбележи спад за пръв път от 4 г. насамБроят на кравите в ЕС ще отбележи спад за пръв път от 4 г. насам
534Четения
NivaBG.com

Китайската компания Mengniu Dairy проектира съвместно с руската АФК „Система” най-голямото млекопреработвателно предприятие в света. Това съобщава специализираният портал The Dairy News.  То ще бъде изградено в руския далекоизточен регион, където дефицитът в сектора привлича огромни чужди инвестиции. В новите млекопреработвателни мощности се планира да бъдат вложени само от руска страна  близо 45 млрд. рубли. В проекта трябва да се включи още една китайска компания- Zhongding Dairy Farming.

Споразумението за изграждането на новото предприятие ще бъде подписано на започващия утре икономически форум във Владивосток. Предвижда се затворен цикъл в производството на мляко с ферма за 50 хил. млечни крави, която ще е разположена на 150 хил. хектара арендовани земи. Готовата продукция ще се реализира в Далечния Изток и в Китай. Mengniu Dairy е най-големият млекопроизводител  в Китай, и е част от топ 10 на компаниите в света по този показател, като обема на производството му  на млечни продукти само през първата половина на тази година е достигнал до 10,6 млн. тона.

NivaBG.com