събота, юли 11, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
ЖивотновъдствоМЗХНОВИНИПРСР 2014-2020

Министър Греков: До 24 май ще бъдат представени новите мерки по ПРСР 2014 – 2020 г.

Министърът отказа да посочи кои конкретно са новите мерки

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

 До 21-24 май трябва да представим новите мерки, които са по новата Програма за развитие на селските райони. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на Третия Национален събор на овцевъдите край Петропавловския манастир. Това предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново.

Министърът отказа да посочи кои конкретно са новите мерки, но бе категоричен, че те са насочени към малките земеделски производители.

„Като казвам малки производители, нека не ги противопоставяме с големите земеделски производители, защото не ни е тази целта. Въпросът е да се помогне на онези производители, които са направили първата крачка да отскочат на малко по-високо ниво, да могат да се организират, да могат да си закупят пестициди и торове”, посочи министър Димитър Греков. Една от мерките е за изграждане на малки предприятия за преработване на селскостопанска продукция. „Тоест, да не се крият хората от нас, че продават сирене, защото то е качествено и хубаво, но то да отговаря и на съответните стандарти и сертификати и ние ще направим промяна в наредбата за плащане за преработката на тези продукти и за представяне на пазара”, посочи още министър Греков.

Вашият коментар