понеделник, септември 20, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Нови редове в касовите бележки за горивата

Промяна в Наредбата предвижда във фискалните бонове да се посочват размера на акциза, ДДС и цената на придобиване на горивото

Болгар тк82Болгар тк82
Новите промени в Наредбата за горивата предвиждат  вписване на размера на акциза и ДДС като допълнителни редове в касовите бележки.

Изискването ще бъде при извършване на продажби/зареждания на течни горива чрез електронна система с фискална памет (ЕСФП), във фискалния бон да се отпечатва информация за размера на данъка върху добавената стойност, акциза, продажната цена на горивото без акциз и без ДДС (нето стойност) и покупна цена на горивото без акциз и без ДДС (покупна стойност).
В момента Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проекта си  за промяна в наредбата за отчитане на продажбите на течни горива, която засяга и работата на земеделските стопани.Срокът за обществено обсъждане на промените е до 21 декември тази година. Ако наредбата бъде приета, бензиностанциите и ведомствените обекти ще трябва да направят промените във фискалните бонове не по-късно от 28 февруари 2019 г.
Виктор Павлов