неделя, септември 25, 2022
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Пазарджишките ловци посрещат новия сезон в реновирана сграда

Официално откриха ремонтираната сграда на СЛРД Сокол1893”-Пазарджик, съобщиха от дружеството. След 15 години соколът отново кацна на обновената сграда.  На събитието присъстваха председателят на Управителния съвет на сдружението Евгени Абаджиев, областният управител Трендафил Величков, председателят на общински съвет Пазарджик Хари Харалампиев, членовете на общото събрание на сдружението, граждани.
Сградата на СЛРД “Сокол 1893”- не беше ремонтирана близо 50 години. Снощи тя бе открита официално и вече е ансамбъл с реновираното читалище Виделина и други обновени сгради. Соколът е възстановен от професор Георги Чапкънов-Чапа със спомоществователството на почетния гражданин на Пазарджик – изпълнителният директор на „Коловаг“ АД инж. Емил Йончев.
„Честито на ловците и риболовците от Пазарджик!“, поздрави колегите си председателят на СЛРД „Сокол 1903“ Евгени Абаджиев.
За мен е чест да бъда част от общност от интелигентни хора, истински ловци, за които достойнството, честта и приятелството са винаги преди изстрела, каза областният управител Трендафил Величков, който също е член на Ловно-рибарското сдружение в Пазарджик.
СЛРД „Сокол 1893“ е едно от най-старите в областта и едно от най-големите в страната, в него членуват около 2700 ловци и риболовци. През 2023 г. ще бъдат отбелязани 130 години от създаването му. Инж. Емил Йончев посвещава изработването и дарението на неговия баща, който през 30-те години на миналия век е бил един от знаковите ловци в Пазарджик.
Виктор Павлов