сряда, май 29, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро експертите съветватАгро Новини

Откриват нова демо точка на АгроХъб.БГ в Центъра по системна и растителна биология и биотехнология

Експерти ще демонстрират технологичните решения, които внедряват за високоефективно „умно земеделие

 

Утре в Центъра по системна и растителна биология и биотехнология в град Пловдив предстои да бъде открита третата демо точка на АгроХъб.БГ, съобщиха от организаторите. Демо точката в новопостроения комплекс на ЦРСББ е част от технологичната инфраструктура на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, финансиран по програма „Цифрова Европа“ на ЕК.

В рамките на събитието на 16 ноември 2023 г. ще бъдат представени богатото портфолио от услуги на ЕЦИХ АгроХъб.БГ и научните направления и изследователски проекти на Центъра за върхови постижения, които са в полза на българските земеделски производители

Експерти от трите технологични компании, партньори в АгроХъб.БГ – ТехноЛогика, Бивайн и ОНДО Солюшънс ще демонстрират технологичните решения, които внедряват за високоефективно „умно земеделие“.

По време на посещението във високотехнологичната оранжерия на ЦРСББ посетителите ще имат възможност да се запознаят в детайли с инсталираната в оранжерията технология за прецизно напояване и хранене на растенията, както и научни проекти, които се реализират в съседните оранжерии на Центъра за върхови постижения. В програмата, съпътстваща откриването на демо точката ще бъдат представени функционалностите на софтуерната платформа за прецизно земеделие Pix2Logica и софтуерно приложение в помощ на лозари и винопроизводители. Специален панел от програмата на събитието ще представи как науката и бизнеса си взаимодействат за трансфер на научни разработки и внедряването им в производствените процеси на агросектора.