петък, декември 1, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
Агро Новини

50 храни от днес ще се продават на по-ниски цени

Най-малко 16 продукта в един магазин трябва да са отбелязани с логото на инициативата „Достъпно за вас“

 

50 основи хранители продукти от днес ще се продават на по-ниски цени в търговската мрежа като част от кампанията „Достъпно за вас“ , информира БТА. Инициативата е дело на министерството на икономиката в партньорство с търговските вериги.

Пред БТА министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов коментира, че „инициативата започва поетапно в партньорство с повечето от по-големите търговски вериги, като се водят разговори и с по-малки регионални такива.За повишаване на информираността на потребителите, всеки един търговски обект, който се е включил в кампанията, ще ползва логото на инициативата „Достъпно за вас“. То ще бъде позиционирано до стоката, която е предложена в конкретната седмица.

Кампанията стартира с фокус върху минимум 50 продукта от малката потребителска кошница. От тях най-малко 16 продукта в един магазин трябва да са отбелязани с логото на инициативата. Продуктовата кошница за съответната седмица ще се включи в брошурите на веригите, включително и в дигиталните им издания.

Провеждането на кампанията няма за цел да засегне производителите или дистрибуторите на по-ниско ниво от веригата за доставки, напротив – насърчава търговските вериги да работят по-тясно с тях, изтъкват от Министерството на икономиката.