петък, март 31, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
ГалерииМЕХАНИЗАЦИЯ

Системите за контрол на налягането в гумите на Claas са обновени

CTIC и CTIC 2800 на CLAAS с нови характеристики

За продуктовата 2021-ва година CLAAS ревизира своите системи за контрол на налягането в гумите CTIC и CTIC 2800. Те вече се предлагат от завод за AXION 900 и могат да бъдат монтирани допълнително на ARION 500 и ARION 600, както и на трактори AXION 800 и AXION 900. Управлението вече е възможно през ISOBUS-терминали и следователно чрез интегрирания сензорен терминал CEBIS.

 

Управление през ISOBUS с CEMOS-интеграция

Управлението и показанията на дисплея се осъществяват посредством сензорния терминал CEBIS или друг универсален ISOBUS терминал като CLAAS S10 или новия CLAAS CEMIS 700. С подходящо програмиране на бутоните можете да превключвате между режим „поле“, респ. „ливади“ и „път“, като натиснете функционалните клавиши върху подлакътника за управление или на лоста за управление CMOTION. За прикачен инвентар като прикачни полеви пръскачки и ремаркета вече има интегриран контрол на налягането в гумите, който управлява равномерно  налягането на всички колела.

Големите трактори от серията AXION 800 и AXION 900 с CEMOS могат да включат управлението CTIC директно в оптимизацията на машината CEMOS.

В резултат на това за първи път е възможно интелигентно динамично регулиране на налягането в гумите при взаимодействие с други параметри като баластиране при отчитане на сензорно регистрираните данни на трактора. Това намалява приплъзването на колелата, увреждането на почвата и разхода на гориво като увеличава производителността на единица площ. Оптимизацията се извършва винаги чрез връзка с водача.

Като цяло системата за регулиране на налягането е оптимизирано отново. Това, което е останало непроменено, е значително високият дебит на въздуха при системите CTIC до 2800 л/мин в най-мощния модел CTIC 2800. За повишаване на налягане от 0,8 до 1,8 бара при гумите (600/70 R28 и 710/70 R38) е необходимо време от едва 1 мин. и 20 сек. Уплътненията на въртящите се съединения и тръбопроводите се натоварват както и преди, само по време на промяна на налягането. Съществува и система за приоритетен контрол на ремаркета, като могат да бъдат запаметени няколко профила на прикачни инвентари.

 

Разширено приложение

С концепцията CTIC 2800, т.е. с директното прикачване на мощен компресор към трактора, сега се отваря още по-широко поле на приложение. При това няколко прикачни инвентара от стопанството могат да бъдат интегрирани евтино в контрола на вътрешното налягане в гумите. Необходимо е само прикачните машини да се оборудват с кабели.

Системите за контрол на налягането в гумите CTIC вече се предлагат от завод за серията големи трактори AXION 900, отговарящи на екологичен стандарт Етап V. Освен това новото поколение CTIC и CTIC 2800 могат да бъдат монтирани допълнително на стандартни трактори от сериите ARION 500, ARION 600, AXION 800 и AXION 900, независимо от годината на производство.

 

Външна ширина под 3 м

Новото поколение CTIC остава съвместимо със Германското законодателство за движение по пътищата STVZO, благодарение на оптимизираните съединения на електрическите въртящи се връзки. Не е необходимо TÜV-одобрение на специална хомологация на трактора. Тръбопроводите могат лесно да бъдат удължени с помощта на бързи връзки и фиксирани върху калниците в позиция за паркиране.

За повече информация можете да се свържете с РАПИД КБ ООД – официален представител на CLAAS за България на: Околовръстен път 143, П.К. 99, София 1407,     тел.: 0882 794 123, email: rapid.office@rapidkb.com