сряда, март 27, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Тъкани, пластмаса и полимерни метали от зърно ще произвеждат в Казахстан

Двете страни изграждат съвместен клъстър

598Четения
NivaBG.com

Полимерни метали, тъкани и пластмаса от казахстанско зърно може да се появят скоро на пазара, информира UkrAgroConsult. За подобно на пръв поглед необичайно производство са се договорили акционерното дружество  „КазАзот” и китайските компании   Industrial Biotech и CITIC Construction в Пекин в рамките на двустранни преговори. Двете страни са решили да изградят и съвместен клъстър в Казахстан.

Проектът включва внедряване на уникална технология за дълбока преработка на зърното и последваща поява  на иновативни полиамидни материали, които да бъдат използвани за производството на изкуствени тъкани, пластмаса и полимерни материали. Тази технология е притежание на китайската компания Industrial Biotech. Подписаният договор ще позволи изграждането на високотехнологичен завод за дълбока преработка на зърното в Казахстан. Инвестицията в проекта възлиза на 2,5 млрд. долара, а производството ще е ориентирано изцяло за износ. Годишният капацитет на преработка на зърното ще достигне до около 2,5 млн. тона .

„Планираме да използваме най-напредналите технологии. С помощта на биотехнологиите може да се произвежда най-различна продукция”, заяви Лю су, председател на Industrial Biotech.

NivaBG.com