понеделник, ноември 28, 2022
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Вместо с камиони британците доставят вино с влакове за Коледа

Близо 4,5 млн. бутилки се очаква да бъдат доставени преди празниците по жп. Мрежата на страната

Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) Ви предоставя телефоните за връзка с Териториалните звена към ИАЛВ при възникване на проблеми по време на гроздоберна кампания 2011 г.Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) Ви предоставя телефоните за връзка с Териториалните звена към ИАЛВ при възникване на проблеми по време на гроздоберна кампания 2011 г.

Притиснати от недостига на шофьори след излизането на Острова от ЕС, британските супермаркети се принудиха да доставят вино с влакове, за да осигурят достатъчни количества за потребителите преди коледните празници, информира специализираната платформа thedrinksbusiness.com. Така наречените „винени влакове“ тръгнаха в края на миналата седмица и ще продължат да доставят вина за британската търговска мрежа до Коледа.

По информация на вестник „Мирър“ до Коледа се очаква чрез тях да бъда доставени близо 4,5 млн. бутилки вино, защото жп.мрежата на страната осигурява допълнителен капацитет. Първият влак с вино замина за Нортхемпшър на 7 ноември, като се казва, че той ще пътува всеки ден от Лондон до 19 декември с амбицията по този начин да се компенсира очаквания по празниците недостиг на вино в магазините.

Още през септември виненият гигант Accolade, собственик на Hardys и една от най-големите винени компании в света, предупреди, че недостигът на външен персонал – главно шофьори на камиони – може да доведе до недостиг на вино за Коледа и до увеличение на цените. Освен това в медиите се появиха и и множество съобщения за клиенти, участващи в коледни панически покупки, без съмнение след безбройните истории, циркулиращи за потенциален недостиг на продукти около празничния сезон.

Представител на търговеца на дребно Marks & Spencer заяви миналата седмица, че е видял клиентите да пазаруват по-рано от обикновено, въпреки че има и предположения, че потребителите искат да увеличат коледните си тържества тази година, поради пропуснатият празничен сезон миналата година на фона на несигурността от блокирането наложено от пандемията.