петък, април 19, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
Зърнопроизводство

НИК става ексклузивен представител на Kverneland

Партньорството на НИК и Kverneland ще повиши ефективността на земеделието в страната ни

НИК става ексклузивен представител на Kverneland
4.78ХилядиЧетения
NivaBG.com

Българската компания НИК става дилър на водещата норвежка компания за селскостопанска техника Kverneland

Компанията за прецизно земеделие НИК става ексклузивен представител на продуктовите линии Kverneland на норвежката компания Kverneland Group, след години развитие на българския пазар и принос за усъвършенстване на селскостопанския сектор. Сътрудничеството не само разширява портфолиото, а се очаква да допринесе за цялостно развитието на земеделието в страната ни.

 

Това ще се случи благодарение на автоматизацията и високотехнологичните земеделски дейности, които ще бъдат задвижвани от синергията между продуктите на Kverneland и опита, който НИК имат на българския пазар.

 

Очаква се партньорството също така да допринесе и за решаване на някои текущи предизвикателства – нуждата от производство на повече и по-качествена храна и с по-малко ресурси, както и най-често срещаните от земеделците проблеми, свързани с повишаването на разходите и липсата на хора. Така двете компании заедно допринасят за ефективно и устойчиво земеделие.

 

Чрез продуктовото портфолио на новия си партньор Kverneland, който се явява един от основателите на ISOBUS стандарта, НИК ще спомогне за модернизиране на инвентарите и ще въведе интелигентни решения и автоматизация на различни земеделски процеси. Започвайки от плугове, които се управляват чрез ISOBUS протокол, торачки, пръскачки и сеялки, двете компании ще обединят усилия във възможността всяка една операция да се управлява директно от терминала (компютъра) в кабината на трактора. По този начин физическият труд, който механизаторите ежедневно полагат, ще бъде сведен до минимум.

 

Норвежката стомана на Kverneland се слави като една от най-добрите в света, и е една от основните причини за дългогодишната история и силни позиции, които компанията има. Земеделските производители по целия свят са изпитали тази стомана, която е уникална по отношение както на здравина, така и на износоустойчивост. Това се постига чрез специална топлинна обработка, която дава на стоманата уникална комбинация от

твърдост на горния слой и гъвкавост, които са от изключителна важност при за изработването на компоненти и части.

 

НИК вече 16 години внедряват у нас технологии за прецизно земеделие, като по този начин помага на земеделците да оптимизират процесите в техните стопанства. Компанията разполага с богат опит в промяната на практики в земеделието като измерването и декларирането на площи за директни субсидии, управление на машините и  сателитно наблюдение на посевите. С това партньорство компанията има за цел да осигури допълнителни ползи за българския селскостопански сектор, като представя разширено предлагане на интелигентни и ефикасни земеделски системи и решения.

 

 

***

 

 

Повече за Kverneland

Kverneland Group е водеща международна компания, занимаваща се с разработката, производството и дистрибуцията на земеделска техника, инвентари и услуги. Силният фокус върху развойната дейност и производството позволяват на компанията да предлага широка гама с изключително високо качество. Продуктите на марката са с изцяло професионална насоченост. Те включват техника за почвообработка и култивиране, сеитба, машини за фураж и балиране,  както и оборудване за грижа за посевите в частност пръскачки и торачки, както и интелигентни решения за управлението на инвентарите чрез ISO комуникация, която навлиза усилено през последните няколко години в сектора.

 

 

 

ISOBUS решения

Възможността за ISOBUS комуникация между машини, инвентари и терминали на различни производители е водеща тема в агробизнеса не само в Европа, но и у нас. Самият ISOBUS протокол като канал за обмен на данни в сектор земеделие е патентован през 1986 г. от вече дъщерното дружество на Kverneland Group – Vicon. Този факт неминуемо дава преднина на компанията с цели 15 години, до 2001г., когато те освобождават патента 10 години предсрочно в полза на това всички производители на машини и инвентари да имат еднакъв достъп до технологията. Така тя става универсален комуникационен протокол в сектора. Въпреки универсалността на ISOBUS протокола, в днешно време има компании, които са го развили повече и са го приложили в по-голяма част от своите продукти. С R&D отдел от над 150 човека Kverneland Group е именно такава компания.

NivaBG.com