неделя, септември 27, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Нови 4.3 млн. лв. за градозащитни ракети

Те ще покрият доставките на 6000 ракети за борба с градушките

148Четения

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 4,3 млн. лв. по бюджета на земеделското министерство за доставка на 6000 противоградови ракети, съобщиха от пресцентъра на МС.

С отпуснатите средства ще се осигури възможност за осъществяване на активни въздействия върху градовите процеси. Целта е превенция на щетите от градушка върху земеделската продукция и да се намали размерът на загубите на земеделските стопани.

С отпуснатите средства ще се даде възможност за активни въздействия върху градовите процеси. Целта е превенция на щетите от градушка върху земеделската продукция и намаляване на загубите на стопаните.

От бюджета на аграрното ведомство за 2020 г. бяха определени над 10,5 млн. лв. за доставка на противоградови ракети, които да се използват през активния сезон на настоящата година. Част от средствата бяха за поддържане на специализираното оборудване на Изпълнителна агенция за борба с градушките.

3 млн. лв. бяха отпуснати по пилотното въвеждане на самолетния способ за борба с градушките у нас. За момента обаче той е на пауза, защото единственият участник в обществената поръчка се отказа.

 

 

Виктор Павлов