неделя, април 14, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Промяна в наредбата улеснява кандидатстването на производителите с отопляеми оранжерии за помощта за компенсиране на високите цени на енергийните носители

Според публикувани днес в ДВ промени, оранжерийните производители с отопляеми оранжерии при кандидатстване за извънредната държавна помощ ще могат вече да предоставят договор за доставка на топлоенергия с доставчик, разрешително за водовземане от източник на минерална вода с цел отопление или договор за доставка на природен газ метан или счетоводен документ за придобиване на отоплително съоражение (котел). Както е известно в предходните изисквания за кандидатстване за помощта се предвиждаше, оранжерийните производители да предоставят одобрен инвестиционен проект за изграждане на котелна инсталация в съответствие с изискванията на Закона за устройство на териториите (ЗУТ)

От Общо определените 62 млн. лева за производители на плодове и зеленчуци в отопляеми оранжерийни са определени 5,7 млн. лева. Други 1,2 млн. лева ще си разпределят производителите с неотопляеми оранжерии.