неделя, април 14, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро Новини

Бавно възстановяване на търсенето на пилешко месо очакват от Rabobank

Забраната за износ на храни от Европейския съюз доведе до поевтиняване на птичето месо почти наполовинаЗабраната за износ на храни от Европейския съюз доведе до поевтиняване на птичето месо почти наполовина

Глобалните цени на пилешкото стигнаха дъното заради промените в климата и глобалните конфликти

Експертите на нидерландската финансова институция Rabobankочакват бавно възстановяване на търсенето на пилешко месо на междунароодние пазари, информира UkrAgroConsult. Според тях през тази година потребителите ще насочат вниманието си към пилешко месо с по-висока добавена стойност. По прогнозите им се очаква и увеличаване на търсенето на пилешко месо в сферата на общественото хранене.

В сравнение с миналата година загубите от фураж са се свили с между 15 и 20% , но заради различни глобални конфликти и промените в климата цените на пилешкото на международните пазари са достигнали до дъното.

Основните фактори които могат да окажат влияние върху преразпределението на пазарите и забавяне на доставките са свързани с различните конфликти, водещи до напрежение по целия свят. Птичият грип ще се измести в южното полукълбо, а заради ролята си на пазара, страни като Бразилия и Тайланд ще бъдат под постоянно наблюдение.