понеделник, юни 17, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро Новини

Търговци в Германия отчитат добро начало на сезона на „пачи крак“ в България и Сърбия

Българска агенция по безопасност на храните възбрани радиоактивни гъбиБългарска агенция по безопасност на храните възбрани радиоактивни гъби

Заради динамиката на климатичните условия, търговците се въздържат от прогнози за количествата гъби, които могат да бъдат реализирани на пазара

 

Търговците в Германия отчитат добро начало на сезона на „пачи крак“ в България и Сърбия , като доставяната продукция от гъби на пазара е в много добро качество, съобщава специализираният портал freshplaza.de.

Към момента е трудно да се правят прогнози за това, какви количества гъби ще достигнат до европейския пазар заради динамичната ситуация и това, че времето се променя всеки ден. Ако например няколко дни времето се запази горещо без валежи веднага се отразява негативно на търсенето на гъби. Според колегите особено в Германия търговците се насочват към купуването на гъби след края на така наречения „сезон на аспержите“, когато и търсенето на „пачи крак“ е по-високо.

Местна компания от Бавария например предлага специално за големите вериги магазини гъби от България и Сърбия с малък размер, предназначени за кулинарната индустрия или несортирана гъба в расфасовки от по един и три килограма.

За търговията на дребно се предлага гъба в различни расфасофки в опаковки между 140 и 400 грама включително и на шайби. Заради своя вкус и аромат „пачи крак“ са подходящи за различни храни като паста, ризото и за различни сосове.