понеделник, юли 15, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

В Румъния се надяват на добра реколта от слънчоглед и царевица

Дъждовете спомагат за повишаване потенциала на добивите при двете култури

За успешното стартиране на културата важно значение има подготовката на почвата Плевелите са опасни съперници на слънчогледа главно в ранните фази от развитието муЗа успешното стартиране на културата важно значение има подготовката на почвата Плевелите са опасни съперници на слънчогледа главно в ранните фази от развитието му

Румънските фермери се надяват на добра реколта от слънчоглед и царевица , съобщава UkrAgroConsul . Оптимизмът им се подхранва от падналите през юли валежи и добрите нива на влага в почвата. Температурният режим от 17-29 градуса е съответствал на многогодишния показател, като само в югоизточните части на страната е имало по-високи температури с между 2 и 4 градуса от установените норми. В регионите граничещи с нашата страна са отбелязани температури до 34-35 градуса.

В информацията се отбелязва също, че по цялата територия на страната се регистрира добро ниво на запасите от влага в почвата , като на места дъждовете дори възпрепятстват прибирането на пшеницата, но способстват за повишаване на потенциала от добиви при слънчогледа и царевицата.