събота, април 20, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро Новини

В Германия либерализираха пазара на канабис

Как отглеждането на канабис възроди Аделанто за нов животКак отглеждането на канабис възроди Аделанто за нов живот

Потребителите на марихуана ще могат да създават клубове за производството и за лична употреба

 

Германия либерализира пазара на канабис, декриминализирайки от днес притежанието на малки количества, информира БТА, позовавайки се на ДПА. Като втора стъпка, от 1 юли ще бъде разрешено да се създават „канабисни клубове“, които да отглеждат канабис за лична употреба на членовете си. Законодателството, важен проект в програмата за реформи на канцлера Олаф Шолц, бе одобрено от долната камара на германския парламент през февруари, а в края на март – и от горната камара (Бундесрата).

Легално става придобиването на до 25 грама марихуана дневно или максимум 50 грама месечно за лична употреба чрез регулирани асоциации, както и отглеждане на до три растения у дома. За лица под 21 години количеството е ограничено до 30 грама.

Германски жители на възраст над 18 г. от 1 юли ще могат да се присъединяват към „канабисни клубове“ – организации с нестопанска цел с максимум 500 членове. Разходите на клубовете ще бъдат покривани от членски внос, чийто размер ще зависи от количеството марихуана, употребявано от съответния член.

Новият режим прави германското законодателство за канабиса едно от най-либералните в Европа.